Electricity

Programul “Casa Verde” Fotovoltaice 2024

Obtine 20.000 Lei finantare nerambursabila pentru un sistem fotovoltaic

Casa Verde sau “Programul privind instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrica “ este un proiect care presupune finantarea a 20 000 Lei destinati persoanelor fizice , pentru montarea de instalatii electrice cu puteri mici, in vederea productiei de energie electrica.Energia provenită de la panourile fotovoltaice este folosită pentru propriul consum, surplusul fiind injectat in retea, producand un venit pasiv.

VEZI LISTA DOCUMENTE NECESARE INSCRIERII

Criterii şi Cheltuieli

Programul privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională finanțat de Ministerul Mediului și derulat de AFM – Agenția Fondului de Mediu oferă finanțare de 20.000 lei solicitanților – persoane fizice cu gospodării electrificate, fără datorii la stat, cu imobil care nu se afla în litigiu sau revendicare.

Cheltuieli Eligibile

Cheltuielile cu achiziţia sistemului de panouri fotovoltaice cu putere minimă instalată de 3kWp (sistemul de panouri fotovoltaice, invertor, conexiuni, tablou electric). Cheltuielile cu montajul şi punerea în funcţiune a sistemului de panouri fotovoltaice (15% din costurile echipamentelor şi instalaţiilor electrice). TVA aferentă cheltuielilor eligibile.

Sume alocate

Valoarea finanțată: Finanţarea se acordă în procent de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 20.000 lei

Criterii de Eligibiltate

  1. Beneficiarul are domiciliul în România.
  2. Este proprietar al imobilului-construcție pe care se amplasează sistemul de panouri fotovoltaice.
  3.  Are acordul tuturor proprietarilor cu privire la implementarea proiectului, în situația în care imobilul-construcție este deținut în co-proprietate.

Criterii de Eligibilitate

  1. Imobilul nu trebuie să facă obiectului unui litigiu.
  2. Beneficiarul nu are obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local.
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This field is required.

This field is required.

EnglishItaly