Operatiuni de Intretinere a Parcurilor Fotovoltaice

Scopul serviciilor de intretinere a parcurilor fotovoltaice este mentinerea performantei optime pentru asigurarea maximului de productivitate al centralelor fotovoltaice, astfel incat clientul sa obtina un profit substantial.

Intretinerea constanta a centralei PV garanteaza functionarea eficienta si previne eventualele probleme de ordin tehnic. Pentru a asigura eficienta promisa, intretinerea instalatiei este
realizata in concordanta cu serviciile de executie prestabilite, pentru a urmari, a masura si a evalua fiecare etapa, in conformitate cu proiectul sistemului.

MABEC Trading ofera clientilor sai, pe langa serviciile pentru cele 7 etape tehnice, servicii de administrare pentru toate documentele pentru acreditarea la operatorul energetic romanesc. In ceea ce priveste relatiile cu TRANSELECTRICA, MABEC Trading se ocupa de toate activitatile necesare pentru acordarea de certificate verzi, compania este responsabila pentru inregistrarea la “Registrul beneficiarilor de certificate verzi si a certificatelor verzi emise”; de asemenea, transmite la OTS documentatia completa pentru cantitatea de energie care beneficiaza de GC si in cele din urma va redacta un raport lunar cu privire la toate informatiile referitoare la cantitatile de energie, produse si introduse in reteaua de energie electrica.

In relatia cu OPCOM, MABEC va avea responsabilitatea sa urmeze toti pasii si actiunile de acreditare pe Piata Certificatelor Verzi (PCV), pe Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU), si va raporta clientului toate actualizarile din “Registrul Participantilor la Piata de Certificate Verzi” (RPPCV).

PASUL 1 – Verificarea componentelor

Intretinerea de rutina se efectueaza pe toate ramurile majore ale sistemului desfasurandu-se pe baza componentelor instalate si parametrilor tehnici specificati: • structura de sprijin si fixare (controlul si fixarea corespunzatoare a imbinarilor, verificarea mecanica de uniformitate a stratului de zinc si lipsa petelor de rugina) – la fiecare sase luni • invertor (verificarea continuitatii electrice cu echivalarea potentialului de impamantare, buna functionare a dispozitivelor de comutatie si protectie integrata) – la fiecare sase luni • siruri (verificarea paratrasnetelor, sigurantelor si fixarea corespunzatoare, verificarea functionarii panoului de control, a diodelor de separatie si performanta la iesirea sirului) – o data la sase luni • comutatoare de CA (verificarea integritatii cablurilor electrice, a dispozitivelor de blocare, continuitatea electrica, curatarea compartimentelor: tuneluri si Grile de ventilare) – la fiecare sase luni • comutatoare si dispozitive de protectie pentru JT (verificarea calibrarii si a caracteristicilor electrice ale circuitului, eficienta de manipulare si de protectie) – o data la sase luni • comutatoare si dispozitive de protectie de MT (controlul integritatii interblocarii, presiunea de prindere, lame pentru deconectarea bobinelor de presiune, circuite de comutare, lubrificarea mecanismului) – anual • alimentarea neintrerupta (controlul gradului de incarcare a bateriei, curatarea grilelor de ventilare) – la fiecare sase luni • transformatoare (controlul functionarii si integritatea sondei de temperatura; curatarea carcasei) – anual.

PASUL 2 – Curatarea modulelor fotovoltaice

De doua ori pe an, spalarea panourilor este efectuata cu aparate special concepute pentru curatarea suprafetei panourilor. Rotorul alcatuit din perie cu par filiform, asigura eliminarea murdariei fara deteriorarea panoului. Utilizand apa osmotica, eliminam detergentii, evitandu-se aparitia petelor si a calcarului. De patru ori pe an, este necesara tunderea ierbii, pentru a se evita umbrirea panourilor, serviciu asigurat la cerere de MABEC Trading.

PASUL 3 – Analiza termografica

Din pricina schimbarilor climatice, panourile electrice sunt supuse unor schimbari termice care, pot afecta functionarea acestora. Analiza termografica are rolul de a detecta aceste situatii, pentru a preveni din timp deteriorarea panoului. Camera termografica functioneaza in felul urmator: detecteaza situatia problematica si indica spre modulul afectat. Aceasta tehnologie are rolul de a monitoriza panourile si de a evita compromiterea sistemului.

PASUL 4 – Monitorizare Centralei Fotovoltaice

Monitorizarea va identifica blocarea intregii productii, dar si “degradarea” sistemului ce afecteaza negativ productia totala. Monitorizarea centralizata se caracterizeaza prin: comparatia constanta intre productia estimata initial, productia reala si productia estimata cu o iradiere actuala. Aceasta asigura: rapoarte personalizate, mesaje de alarma prin e-mail/SMS, interventia in 8 ore de la notificare.

PASUL 5 – Procesul de interveţie și reparare

Toate activitatile, de la detectare pana la rezolvarea erorilor prin interventie sunt codificate, urmarite si masurate. In prezenta nefunctionalitatilor, MABEC Trading dispune de personal calificat care intervine conform termenelor contractului. Organizarea si disponibilitatea stocurilor de materiale asigura restabilirea conditiilor de functionare.

PASUL 6 – Securitate

Contractul de O&M al companiei MABEC , are un plus fata de celelalte companii care ofera acest tip de serviciu, si anume: securitatea sistemelor. Pentru a evita orice situatie ce poate afecta functionarea centralei, sunt adaugate sisteme de securitate.

PASUL 7 – Raport Final

La finalizarea intretinerii, MABEC raporteaza colaboratorului, activitatile petrecute pe parcursul proiectului (comparatia intre productia reala si tendinta teoretica, analiza cauzelor, lista de intreruperi, timpul si metodele de interventie).

Documentatie Energetica

MABEC ofera clientilor sai, pe langa servicii pentru cele 7 etape tehnice, si servicii de administrare a tuturor documentelor pentru acreditarea la operatorul energetic romanesc. In ceea ce priveste relatiile cu TRANSELECTRICA (Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica S.A.), MABEC se ocupa de toate activitatile necesare pentru acordarea de certificate verzi; compania este responsabila pentru inregistrarea la “Registrul beneficiarilor de certificate verzi si a certificatelor verzi emise”; de asemenea, transmite la OTS (Operatorul de Transport si Sistem) documentatia completa pentru cantitatea de energie care beneficiaza de GC si in cele din urma va redacta un raport lunar cu privire la toate informatiile referitoare la cantitatile de energie, produse si introduse in reteaua de energie electrica. In relatia cu OPCOM (Operatorul Pietei de Certificate Verzi), MABEC va avea responsabilitatea sa urmeze toti pasii si actiunile de acreditare pe Piata Certificatelor Verzi (PCV), pe Piata pentru Ziua Urmatoare (PZU), si va raporta clientului toate actualizarile din Registrul Participantilor la Piata de Certificate Verzi (RPPCV).
One average, a typical American home would require a small turbine with a 5-KW generating capacity to meet all its electricity needs Macenas etos sit amet.
One average, a typical American home would require a small turbine with a 5-KW generating capacity to meet all its electricity needs Macenas etos sit amet.
One average, a typical American home would require a small turbine with a 5-KW generating capacity to meet all its electricity needs Macenas etos sit amet.
img-04

Services We Offer

We specialize in consulting in choosing and actually installing doing the  of both full-cycle batteries.

WHY CHOOSE CARON SERVICES?

We provide innovative solutions with the best. Incident dolor sit mate, consecrate disciplining elite, tied do modernism temper. We will Define your business goals and steps to achieve them through sustainable tourism. We will analyze potential of your tourism destination and define steps and activities that are required for future development and success of your destination. We feel that this special functions of the success business.

Welcome to our site

This is subtitle

Welcome to our site

This is subtitle

Welcome to our site

This is subtitle

KEY BENEFITS OF CARON

We will analyze potential of your tourism destination and define steps and activities that are required for future development and success of your destination. We feel that this special functions of the success business. Auto flex mechanic to work on it means never having to worry if the work is done right

TEAM MEMBER

We feel that this special functions of the success business. Auto flex mechanic to work on it means never having to worry if the work is done right required for future development and success. We feel that this special functions of the success business Auto flex mechanic to work on it means work is done right.
EnglishItaly